T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / PALU - Palu İlkokulu

Faruk SAYLAN - Okul Müdürü

        

Elazığ İli Palu İlçesi 1976 doğumludur. İlköğrenimini Palu İlçesi Karşıbahçeler İlkokulun’da, orta öğrenimini Palu Lisesi Ortaokulu kısmında tamamladı. 1994 yılında Elazığ Ticaret Meslek Lisesi Bankacılık Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimine Harran Üniversitesi Tarih Bölümünde başladı, Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. 1999 yılında Karasalkım İlkokulu Sınıf Öğretmenliği ile Milli Eğitim Bakanlığımızdaki meslek hayatı başladı. Sırasıyla Palu Beyhan Karşıyaka İlkokulu, Van Çatak Uzuntekne İlkokulu, Van Gevaş Osmangazi İlkokulu, Palu Üçdeğirmenler Köroğlu İlkokulu’nda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 24/01/2007-15/09/2009 yılları arasında okulumuzun kurucu müdürlük görevini yürüttü. 2009 yılında Palu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okuluna Müdür Yardımcısı olarak, 15/02/2010’da da Müdür olarak atandı. 13/09/2018’de rotasyon kapsamında Arıcak İlçesi Ormanpınar İlkokulu’na Müdür olarak görevlendirildi. 01/08/2023 yılında okulumuza Müdür olarak atandı.

25/01/2021 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 16/12/2022 tarihinde “Uzman Öğretmen” kariyerine hak kazandı.

2012 yılından beridir Palu Kaymakamlığı Proje Ofisinde İlçemizin tanıtımı ve kalkınması adına birçok proje yürüttü. Fırat Kalkınma Ajansı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı, Vilayetler Hizmet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Fedarasyonu v.b birçok bakanlık, kurum ve kuruluşla proje uygulama çalışmalarına katıldı. “Palu Tarihtir, Tarih Palu’dur”, “Harput-Palu Kültür Yolu”, “Fırat’ın Saklı Kenti; Palu”,  adlı projelerin yürütücülüğünü yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Geleceğim İçin Okuyorum” adlı kitap okuma etkinliklerinin koordinesinde görev aldı.

2008 yılında “Canım Memleketim Palu” adlı çocuk hikâye kitabını yazarak ilkokul 1-3. Sınıf seviyelerindeki öğrencilerimizin hem okuma alışkanlığı kazanmaları hem de yaşadıkları yörenin tarihi yapılarını öğrenmeleri, korumaları konularında bilinç oluşturmaya çalıştı. “Canım Memleketim Palu” çocuk hikâye kitabı 2009 yılında da Almanca ve İngilizce dillerine çevrilerek özellikle yurtdışındaki gurbetçi hemşerilerimizin çocuklarına dağıtıldı. ”Canım Memleketim Palu” kitabının yanı sıra “Mühürlü Şehir Palu” ve “Kadim Şehir Palu” adlı iki tane daha basılı kitabı bulunmaktadır.

İstanbul, Ankara, İzmir, Malatya ve Elazığ İl merkezi başta olmak üzere birçok ilimizde kişisel ve karma fotoğraf sergileri açtı. Fotoğraflarının ana temasını tarih, kültür, doğa ve eğitim oluşturmaktadır.   

Okul Müdürümüz Faruk SAYLAN evli olup 3 çocuk babasıdır.